Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Bouw- en woonrijp maken nieuwbouwwijk Tuindershof

project
23-nov.-2021

In opdracht van Gemeente Pijnacker-Nootdorp realiseren Van Wijk Nieuwegein en Van Wijk Groen het bouw- en woonrijp maken van de wijk Tuindershof in Pijnacker. In de komende jaren worden hier circa 640 woningen gebouwd. In april 2021 is de bouw gestart. Benieuwd naar onze werkzaamheden en de voortgang in Tuindershof? Lees dan gauw verder!

Bouwrijp maken in Tuindershof

Onze werkzaamheden

In Tuindershof komen verschillende type woningen. De wijk wordt in meerdere fasen gebouwd. Wij zorgen voor het bouw- en woonrijp maken van de grond. Ook het benodigde grondwerk wordt uitgevoerd en het aanleggen van onder andere een nieuw rioolstelsel. Dan begint de bouw van de woningen. Als de woningen gereed zijn, maken we de wijk woonrijp. Dit houdt in dat de bestrating wordt gelegd en bomen en planten worden geplant.

Bouwrijp maken in Tuindershof
Riolering aanleggen in Tuindershof

Duurzame wijk

Een duurzame en energiezuinige wijk, dat is de basis bij de realisatie van Tuindershof. Het ontwerp kent veel groen: bomen, gras en struiken. Ook aan ideale OV-punten is gedacht en de wijk is fietsvriendelijk.

Huidige voortgang

In april 2021 is met de bouw van de woningen gestart (fase 1A) en naar verwachting start in december 2021 het woonrijp maken. De fasering loopt niet chronologisch in tijd. In oktober 2021 is gestart met het bouwrijp maken in fase 5. In Q1 2022 starten we met het voorbelasten in fase 3 en het bouwrijp maken in fase 1B, fase 2 en fase 6.

De komende jaren gaat er veel gebeuren in Tuindershof. Wij houden je op de hoogte van onze werkzaamheden middels onze website en middels Facebook en Instagram!

Uitzicht van Tuindershof
pijltje-klein-roze-downCreated with Sketch.