Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Familie in het bedrijf: Gebroeders Hoeke

nieuws
22-jun.-2022

Binnen families kunnen ambities sterk verschillen, ook al wordt uit dezelfde passie-bron geput. De één ambieert het handwerk, de ander het leiding geven. Binnen ReintenInfra is er meer dan genoeg ruimte voor alle ambities. Dat blijkt bijvoorbeeld bij de gebroeders Hoeke: Robert ambieert het ambacht en is grondwerker, Michel ambieert het leiding geven en werd directeur. Beiden werken bij verschillende deelnemingen van ReintenInfra.

Familie Hoeke

De opa, en later de vader van Michel en Robert Hoeke had een aannemingsbedrijf in de grond- weg en- waterbouw waarvoor Robert werkte als grondwerker. In 2018 staakte Hoeke senior zijn bedrijf in verband met pensioen en startte Robert bij Dusseldorp als grondwerker. Michel koos na zijn studie voor een carrière buiten het bedrijf van zijn vader. Hij maakte stappen op de leidinggevenden-ladder buiten het familiebedrijf en stapte na 18 jaar als directeur over naar Van Wijk.

In geheel verschillende functies, maar met dezelfde passie doen zij beiden waar zij goed in zijn. Het is de passie voor het vak die zij beiden van huis uit meekregen, maar die ze in verschillende richtingen ontwikkelden ook al deden ze in de vakanties dezelfde werkzaamheden. Van dat vakantiewerk heeft Michel veel profijt: “Het helpt bij het motiveren en stimuleren van de mensen buiten als je weet wat het werk is’’ geeft hij aan.

Beide broers geven aan hoe belangrijk de buitenmensen zijn. Michel: “Het is een uitdaging tegenwoordig om vakkundige mensen te vinden, zeker ook in de Infrabranche. Er zal meer aandacht en waardering naar buitenmensen moeten komen zodat dit werk aantrekkelijk blijft voor schoolverlaters”. Michel draagt zijn steentje daar graag aan bij en ziet nog genoeg uitdagingen voor de toekomst om het bedrijf mee te laten groeien in de dynamische infra omgeving. Robert blijft zich ook graag ontwikkelen en denkt vooral aan wat het bedrijf nodig heeft. Hij volgt op dit moment een opleiding Waterleidingen Leggen.

Het familiegevoel bij het werk dat zij van thuis uit hadden vinden zij terug bij ReintenInfra. ‘’Het is een hele andere insteek, ik kom van een bedrijf met 10 mensen waar de lijnen niet korter kunnen. Ik moest wennen aan de grootschalige werken bij ReintenInfra, maar het familiegevoel is gebleven’’ zegt Robert. Ook Michel beaamt dit: ‘’De lijnen zijn uiteindelijk toch kort, waardoor er snel beslissingen genomen worden en je dicht op de werkvloer staat’’.

Op hun werk komen Michel en Robert elkaar zelden tegen. “Maar we bellen elkaar elke ochtend even. Dan praten we natuurlijk ook altijd wel even over het werk, maar meer over onze gezamenlijke interesse in paarden en pony’s” zegt Robert. Michel roemt de sfeer binnen ReintenInfra: ’’Die is goed. Het is gezellig en dingen als jaarafsluitingen en bedrijfsevenementen worden altijd goed verzorgd. En dat is belangrijk. We willen natuurlijk mensen werven máár ook ons huidige personeel tevreden houden!”

pijltje-klein-roze-downCreated with Sketch.