Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Herinrichting Frans Halsbuurt

project
15-nov.-2022

In september zijn de werkzaamheden van de grote herinrichting van de Frans Halsbuurt in Amsterdam gestart. Dit project gaat circa 3 jaar duren. De Frans Halsbuurt wordt uiteindelijk een autoluwe en klimaatbestendige woonbuurt. Er komt meer ruimte voor groen, fietsers en speelplekken voor kinderen. Benieuwd naar onze werkzaamheden? Lees dan gauw verder!

Werkzaamheden in de Frans Halsbuurt

Onze werkzaamheden

De Frans Halsbuurt wordt in 16 fasen uitgevoerd, zodat de overlast voor omwonenden wordt beperkt. De werkzaamheden zijn gestart in de straten: Eerste Jacob van Campenstraat oostzijde, Eerste Jacob van Campenstraat westzijde en Frans Halsstraat.

In deze straten hebben we de oude bestrating opgebroken. Daarna worden de kabels, leidingen en riolering vervangen door nutsbedrijven. Wanneer dit gereed is, wordt de nieuwe bestrating aangelegd. Bij het aanleggen van de nieuwe bestrating creëren we meer fietsparkeerplekken en groenstroken.

Bestrating opbreken


Circulaire ondergrondse waterberging

Om de stedelijke rioleringen te ontlasten zijn in de Eerste Jacob van Campenstraat rockflows geplaatst. Een rockflow is een systeem van circulaire steenwol, waardoor het regenwater snel en efficiënt ondergronds wordt opgevangen. Het houdt het regenwater vast en voert het vervolgens weer af in de grond of op het riool. Zo zorgen we samen voor een duurzame leefomgeving!

Duurzame ondergrondse waterberging

De komende jaren gaat er veel gebeuren in de Frans Halsbuurt. Wij houden je op de hoogte van onze werkzaamheden middels onze website en sociale media!

pijltje-klein-roze-downCreated with Sketch.