Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Een mijlpaal: Opening van de Catharijnesingel!

nieuws
12-sep.-2020

Juli 2018 kon bij ons de vlag uit. We waren de Economisch Meest Voordelige Inschrijver van het bestek ‘Constructieve werkzaamheden Catharijnesingel midden en zuid’. Feeststemming alom dat we deze hadden gewonnen en dat met slechts een klein verschil met de nummer 2. Na het verificatiegesprek met opdrachtgever Gemeente Utrecht volgde de opdracht en natuurlijk zijn we met het complete tenderteam uit eten geweest om het te vieren!

Opening Catharijnesingel

Zo'n iconisch werk, dat maak je natuurlijk niet even in je eentje..

- door projectleider Rob Peerdeman

De maanden augustus 2018 tot en met februari 2019 hebben we besteed aan het uitwerken van het ontwerp tot een geschikt uitvoeringsontwerp. Daarbij kwamen we veel lastige aansluitingen tegen op bestaande gebouwen bij Hoog Catharijne, maar die wisten we in het ontwerpteam gelukkig goed op te lossen. We kregen de medewerking van de opdrachtgever, bouw- en woningtoezicht, Klépierre en de engineers van Hoog Catharijne, waarvoor onze dank.

In februari 2019 zijn we gestart met de funderingswerkzaamheden voor Plaatbrug Zuid en de eerste delen van de Hoge Kade. We hebben het werk daarbij gefaseerd opgepakt, een en ander in goede afstemming met stakeholders en de contracthouder van het sloopbestek D. van der Steen BV. Deze samenwerking hebben wij als prettig ervaren; wat niet bij ieder project een gegeven is, omdat je toch rekening moet houden met elkaar en met anderen.

Bijzonder was ook de samenwerking met Gebr. Van ’t Hek. Als deel van het tenderteam hebben zij vanaf dag 1 meegewerkt om samen een goed alternatief met een flinke CO2-reductie (9040 ton) uit te werken. Tijdens de uitvoering hebben we op basis van onderling vertrouwen ook samen de funderingswerkzaamheden tot een goed einde gebracht. Echt teamwork!

Natuurlijk zijn er ook lastige momenten geweest. Zo was de natte periode in de winter van 2019-2020 wel pittig. We zaten juist op dat moment op het laagste punt in de gehele omgeving, kolken om het water van de weg af te voeren waren er niet en we konden de natte grond niet of matig kwijt… Kortom: We ‘verzopen’ haast in het water.

Maar met de eerste zonnestralen van de lente kwam ook bij onze jongens de motivatie weer helemaal terug en hebben ze keihard gebuffeld om dit mooie werk tot een goed eind te brengen! Met gepaste trots kijken we, nu de Catharijnesingel officieel geopend is, terug op een iconisch werk in een mooie omgeving. We kregen het vertrouwen van de opdrachtgever om het werk te mogen maken, goede ondersteuning van IV-infra als ingenieursbureau (waar we heel wat uurtjes mee om de tafel hebben gezeten) en Sweco voor het omgevingsmanagement. Tel daar de volledige medewerking van alle leveranciers, onderaannemers en bovenal van de directievoerende partij RHDHV bij op en je hebt een prachtig werk, wat zeker niet enkel onze verdienste is geweest.

Wij wensen alle Utrechters veel plezier van de mooie singel met bruggen, kades, ’t Zocherpark en elkaar. Geniet ervan! En gemeente Utrecht: bedankt voor de prettige samenwerking. Hopelijk mogen er nog vele mooie werken volgen, want Utrecht is en blijft toch een beetje ‘ons stadsie’!

Catharijnesingel
Catharijnesingel
pijltje-klein-roze-downCreated with Sketch.