Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Restauratie brug Inundatiekanaal

project
08-sep.-2022

In opdracht van gemeente Nieuwegein hebben onze collega’s van Van Wijk Beton- en Waterbouw de brug over het Inundatiekanaal gerestaureerd. Deze is een onderdeel van de Hollandse Waterlinie en ligt naast Fort de Batterijen. Omdat de brug in zeer slechte staat was, hebben we een complete reconstructie van de boven- en onderbouw uitgevoerd. Staalconstructie, rijdek, leuningen: alles is vervangen. Voor de onderbouw hebben we de landhoofden en tussensteunpunten versterkt en gerestaureerd. Het eindresultaat is een sterke brug die er weer jaren tegenaan kan. Mooi werk collega’s!

Brug Inundatiekanaal gerestaureerd

De werkzaamheden

Van december 2021 tot en met maart 2022 is er hard gewerkt aan de uitwerking van het ontwerp en de werkvoorbereiding. In april zijn we gestart met de sloop. De brug is inmiddels gereed, de afwerking duurt nog tot eind september.

Stalen brugdek wordt geplaatst

Om de oude stijl en historische waarde van de brug te behouden, is het staal in oorspronkelijke kleuren gecoat, kenmerkend voor de Hollandse Waterlinie. De brugdekdelen zijn in de staalfabriek compleet met houtwerk en slijtlaag voorgemonteerd. De dekdelen zijn in verband met hun grote formaat in de nacht aangevoerd. De 11 ton (!) wegende dekdelen zijn met behulp van twee telekranen geplaatst. Daarnaast is het metsel- en voegwerk deels gerestaureerd en we hebben de oude natuursteenblokken hersteld en teruggeplaatst.

Wij wensen gemeente Nieuwegein en haar inwoners veel plezier van het gerestaureerde monument!

Natuurstenen teruggeplaatst en metsel- en voegwerk gerestaureerd
pijltje-klein-roze-downCreated with Sketch.