Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Update november Tuindershof: Bouw- en woonrijp maken

project
25-nov.-2022

De ontwikkelingen in Tuindershof gaan lekker door. Hier zijn we bezig met het bouw- en woonrijp maken van de nieuwbouwwijk. In onze vorige update van maart 2022 vertelden we dat we waren begonnen met het woonrijp maken van fase 1A en met het aanbrengen van de voorbelasting in fase 3A. In de tussentijd is er veel gebeurt, we vertellen je er graag meer over!

Werkzaamheden in Tuindershof
Tekening van Tuindershof

De bestrating in fase 1A is gereed en de komende weken planten we het groen in de wijk. Zo wordt Tuindershof een mooie groene omgeving om in te wonen. In het naastgelegen fase 1B zijn we net gestart met het bouwrijp maken en gaan we 750 meter hoofdriool aanleggen.

In fase 3A en fase 6 hebben we de voorbelasting verwijderd, de riolering aangelegd en zijn we gestart met het bouwrijp maken. Nutsbedrijven verzorgen de aanleg van kabels en leidingen. Daarnaast brengen we in fase 3B de voorbelasting aan. Dit bestaat uit 7000 m3 zand en 5000 m3 gebiedseigen grond. De voorbelasting blijft ongeveer 6 maanden liggen om zo de grond tot de gewenste zetting te krijgen.

Woonrijp maken in Tuindershof

De bouw van de woningen in fase 5 zijn bijna klaar. We zijn druk bezig met de aanleg van de bestrating. Ook worden hier binnenkort bomen geplant. Tuindershof krijgt steeds meer vorm en samen met Van Wijk Groen maken we het een prachtige wijk!

Bouwrijp maken in Tuindershof
pijltje-klein-roze-downCreated with Sketch.