Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Voorbelasting aanbrengen in Hardinxveld-Giessendam

project
12-dec.-2022

In Hardinxveld-Giessendam brengen we de voorbelasting aan bij plangebied ‘t Oog: een terrein van totaal 6,58 hectare, gelegen tussen de Spoorweg en populaire wandelroute het Betuwepad.

Werkzaamheden in Hardinxveld-Giessendam

Hardinxveld-Giessendam plangebied

Omgaan met beschermde soorten

Er zat enige tijd tussen gunning van het werk en de daadwerkelijke start uitvoering, omdat het verplaatsen van heikikkers en rugstreeppadden naar andere leefgebieden enige tijd in beslag nam. Om te voorkomen dat de beschermde amfibieën tijdens de uitvoering terugkomen, zijn er rondom het bouwterrein paddenschermen geplaatst door de gemeente.

Een paddenscherm is eigenlijk een hele simpele, maar effectieve oplossing. Het scherm wordt een stuk de grond in geslagen om stevig vast te zetten en door het gladde oppervlakte kunnen de dieren er niet overheen klimmen. Zo borgen we de voortgang van de werkzaamheden én we beschermen de beschermde fauna in de omgeving!

Paddenschermen

De werkzaamheden

Begin oktober zijn we buiten gestart met de voorbereidingen om de 1e laag zand als voorbelasting aan te brengen. Om de druk van het grondwater af te voeren, passen we verticale en horizontale drainage toe. Met de afvoer van het water, neemt de dichtheid van de grond toe. Op deze manier creëren we een stevige bodemlaag, zodat we in januari 2023 de 2e laag van de voorbelasting kunnen aanbrengen. Deze dekken we vervolgens netjes af, zodat het verder kan zetten.

Zo geven we het project een goede start en een stevige fundering voor de verdere ontwikkeling van plangebied ‘t Oog!

Voorbelasting aanbrengen
pijltje-klein-roze-downCreated with Sketch.