Vleutensebaan
14 april 2017
Leidsche Rijn, de eerste raambestekken
14 april 2017
Show all

Leidsche Rijn raambestek 5

Dit project betreft het meest recente raambestek (5) van Leidsche Rijn, waarin gemeente Utrecht en Van Wijk Nieuwegein (VWN) opnieuw een samenwerking aangaan. In dit logistiek en organisatorisch complexe miljoenenproject wordt er wederom een stap gezet om de prettige leefomgeving die Leidsche Rijn al is verder te ontwikkelen.

De ervaring met het project  “Leidsche Rijn” zorgt er voor dat VWN snel kan schakelen en gemakkelijk kan functioneren binnen dit gebied. Raambestek 5 betreft het bouw- en woonrijp maken van de gebieden Leeuwesteyn, Rijnvliet en Leidsche Rijn Centrum Oost. Hierbij geeft VWN de opdrachtgever de ruimte om zelf sturend te blijven, terwijl VWN binnen deze kaders op het gebied van kwaliteit, duurzaamheid en planning altijd voor het maximale gaat. Door middel van goede afstemming draagt VWN bij aan een stakeholdersgroep die in een prettig projectklimaat goed samenwerkt.

Bij een dergelijk project staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Daarom heeft VWN een vergaande duurzame visie, namelijk 28% minder CO2 uitstoot na 2 jaar en bij een verlenging na 4 jaar zelfs 30% minder CO2 uitstoot op het project Leidsche Rijn. Door prijs niet enkel sturend te laten zijn, maar te kijken naar duurzamere brandstof en andere maatregelen zoekt VWN naar continue verbetering.