Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Opening randweg Tricht

project
30-jul.-2021

Donderdag 29 juli is de Hooglandscheweg in Tricht open gegaan voor doorgaand verkeer. Het was een feestelijke opening waarbij we met een kleine groep van belanghebbenden en betrokkenen over de weg fietsten.

Opening randweg Tricht

Vorig jaar is Van Wijk Nieuwegein begonnen aan de aanleg van de weg, in opdracht van ProRail. Zo'n groot project was aan het begin even wennen voor het dorp..

Na een jaar lang getuige te zijn van het slopen, graven en bouwen mogen de bewoners nu eindelijk kennis maken met de voordelen van de weg. De 2,2 km lange weg zal de dorpskern ontzien van het vele vrachtverkeer. Daarmee wordt de verkeersveiligheid en leefbaarheid van het dorp bevorderd. De naam ‘Hooglandscheweg’ is bedacht door bewoners uit Tricht.

Fietsen over de Hooglandscheweg

Tijdens de fietstocht over de randweg is er stilgestaan bij een aantal belangrijke momenten die de bouw van de weg beïnvloed hebben. Robert Jan van Lent, werkvoorbereider bij Van Wijk, neemt ons mee naar deze bijzondere momenten.

Bij de eerste stop, de Langestraat, wordt er gerefereerd naar de geschiedenis met bewonersavonden en de hinder die bewoners aan het begin van dit project ondervonden. De doorgang onder het spoor bij de tweede stop is een mooie vertaling van de samenwerking tussen ProRail en Van Wijk Nieuwegein. Vervolgens komen de fietsers aan bij de Meersteeg, waar verteld wordt over de ransuil die roet in het eten dreigde te gooien. De ransuil had zijn nest namelijk gevestigd op een niet zo’n handige plek voor de bouw. ‘’Na het versturen van een vriendelijk verhuisverzoek naar de uil, hebben we de planning aangepast en konden we door nog net een tandje harder te werken weer verder volgens schema’’. De vierde stop is bij de vaarduiker. Bij deze brug wordt stilgestaan om een mooi stukje vakwerk te benadrukken dat een fraai beeld vormt in het Betuws Landschap. Aan het einde van de weg stoppen de fietsers bij de kruising De Twee Morgen – Lingedijk. Hier is op het laatste moment nog een vrijliggend fietspad aan het ontwerp toegevoegd om een veiligere route voor schoolgaande kinderen te creëren.

20210729135742 IMG 8026

Directeur van Van Wijk Michel Hoeke is trots op het vele werk dat in korte tijd is verzet: ‘’De aanbesteding ging van start in 2020. De voorbereidingsfase was zeer intensief gezien de Covid19 maatregelen die destijds begonnen. Mijn complimenten voor ons team en de opdrachtgever die ondanks deze maatregelen toch tot een goede samenwerking zijn gekomen''. Michel Hoeke vindt het ook mooi dat Van Wijk met veel eigen mensen en machines de verschillende fases van dit werk heeft kunnen doen. Het hele team kijkt terug naar een mooi afgeleverd product!

Mooie samenwerking met Prorail
Fietsen over de Hooglandscheweg
pijltje-klein-roze-downCreated with Sketch.