Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Stort brugdek viaduct Utrecht

project
24-mrt.-2020

Vorige week is het brugdek van het Willy Posthumushaghe viaduct in gemeente Utrecht gestort. Het ging om 630 m3 beton, wat later nagespannen wordt. Het brugdek is rond met een kleine toog, is getordeerd met de wisselende verkanting van de weg mee en verloopt in hoogte. Daarnaast bevatte het dek nog een voud (verdikking) bij het tussensteunpunt. Al met al een mooie uitdaging om dit te bekisten. De stort is dan ook de kroon op wekenlange bekistingswerkzaamheden en dat is iets waar onze vakmannen met recht trots op zijn!

Stort brugdek viaduct Utrecht

Het brugdek is circa 52 meter lang, gemiddeld 15 meter breed en 80 centimeter dik. Om deze slankheid te kunnen halen, wordt het nagespannen. Op dit moment staan zowel de krimp als de eigen gewicht voorspanning erop.

Mits de ontwikkelingen rondom de maatregelen tegen het coronavirus het toestaan, brengen we over 1 week de 100% voorspanning aan, waarna we de voorspankanalen injecteren en de brug verder afbouwen. Ondanks alle landelijke perikelen konden onze mannen vorige week in ieder geval veilig doorwerken, zodat we onze opdrachtgever (Gemeente Utrecht) tijdig van een mooi viaduct kunnen voorzien!

Stort brugdek viaduct Utrecht
Stort brugdek viaduct Utrecht
pijltje-klein-roze-downCreated with Sketch.