Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Update Wilgenwende: een veelzijdige samenwerking

project
09-mrt.-2021

Het is even geleden, maar vandaag delen wij graag weer een update over het project Wilgenwende in Dordrecht. In de vorige update waren we nog druk bezig met het verwijderen van de voorbelasting in Fase 2 en het creëren van ruimte voor de 75 woningen die hier komen. In mei start firma Slokker Bouw met de bouw hiervan. Binnenkort zullen hier de nutsvoorzieningen aangelegd worden, waarna De Rooij Wegenbouw de bouwwegen asfalteert en Van Wijk Groen de bomen en plantvakken plaatst. Kortom: een veelzijdig project waarbij samenwerken prioriteit is.

Wilgenwende

Het inmiddels bewoonde gebied in Wilgenwende wordt op dit moment aangekleed door Van Wijk Groen, die hier bomen en beplanting plaatsen. Over 8 weken worden de nieuwbouwwoningen in Fase 1 opgeleverd en gaan wij verder met het woonrijp maken van de straten. Ter voorbereiding hierop wordt er in april een ontsluitingsweg aangelegd om Wilgenwende te verbinden aan de N3.

Op dit moment ligt de voorbelasting voor Louisa’s Weelde erop om te voorkomen dat er bij het bouwen verzakkingen ontstaan. Als de berekende zetting bereikt is wordt de voorbelasting verwijderd en gaan we verder met het bouwrijp maken van het luxe Louisa’s Weelde.

De grootste uitdaging bij dit project is volgens projectleider John Nuis: ‘’Zorgen dat alles volgens planning verloopt zodat de verschillende werkzaamheden op elkaar aansluiten.’’ Er zijn veel bedrijven betrokken bij de bouw van Wilgenwende en daarom is het belangrijk dat iedereen goed met elkaar communiceert.

Voorbelasting Louisa’s Weelde
Voorbelasting Louisa’s Weelde
pijltje-klein-roze-downCreated with Sketch.