Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Update Wilgenwende: Bouw- en woonrijp maken

project
25-feb.-2022

Het project bouw- en woonrijp maken van nieuwbouwwijk Wilgenwende in Dordrecht is nog in volle gang. In de vorige update waren de woningen in fase 1 van deelgebied Wilgenhof net opgeleverd en konden we beginnen met het woonrijp maken. Voor fase 2 van Wilgenhof hadden we toen de voorbelasting verwijderd en waren we gestart met bouwrijp maken. In fase 2 is in mei 2021 de bouw van de woningen gestart. Voor deelgebied Louisa’s Weelde konden we in oktober 2021 de voorbelasting verwijderen en beginnen met het bouwrijp maken. Sindsdien is er veel veranderd in de wijk en is het hoog tijd voor een nieuwe update!

Woonrijp maken in Wilgenwende

Wilgenhof

Eind maart zijn we klaar met het woonrijp maken in fase 1 van de Wilgenhof, met uitzondering van de straat Molenzigt. Van Wijk Groen is hier nog bezig met beplanting van de straten.

De bouw van de woningen in fase 2 van de Wilgenhof is rond de bouwvak gereed. Naar verwachting beginnen we hier in augustus met het woonrijp maken.

Langs Wilgenhof is in april 2021 een ontsluitingsweg aangelegd om Wilgenwende te verbinden aan de N3. Begin maart gaan we verder met de aanleg van een ontsluitingsweg voor het bouwverkeer, waarbij De Rooij Wegenbouw de asfalteringswerkzaamheden uitvoert. Wanneer de woningen van fase 2 worden opgeleverd, zorgt dit namelijk voor minder overlast voor de nieuwe bewoners.

Woonrijp maken in Wilgenhof

Wilgenkroon

In deelgebied Wilgenkroon is het eerste én enige appartementencomplex gebouwd. Hier zijn we in oktober 2021 begonnen met het straatwerk en dit hebben we eind februari afgerond. Verder heeft Van Wijk Groen de plantenbakken van de appartementen mooi aangevuld met verschillende soorten beplanting.

Woonrijp maken in Wilgenkroon

Louisa's Weelde

In Louisa’s Weelde komen verschillende typen luxe woningen, maar voor nu zijn we nog druk bezig met het bouwrijp maken. Naar verwachting zijn we hier eind maart klaar en kan de bouw van de woningen hier eindelijk van start!

Bouwrijp maken in Louisa's Weelde
pijltje-klein-roze-downCreated with Sketch.