Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Vervangen oeverconstructie Catharijnesingel

project
14-feb.-2022

In opdracht van gemeente Utrecht zijn we op de Catharijnesingel bezig met het vervangen van circa 135 meter houten damwand door een 9 meter lange stalen damwand met deksloof. De damwanden worden trillingsvrij aangebracht met een Silent Piler. Onze kraan fungeert hierbij als hulpkraan voor het inhijsen van de planken en om eventuele obstakels in de ondergrond adequaat te verwijderen. Deze kraan voert ook alle benodigde opschoon-, sloop- en grondwerkwerkzaamheden uit. Wat het werk soms lastig maakt zijn kruisende kabels en leidingen, maar tot op heden gaat het goed en lekker op tempo!

Werkzaamheden oeverconstructie Catharijnesingel

Vanwege de locatie, die niet of lastig over land bereikbaar is, werken we vanaf het water met twee pontons: een werkponton en een transportponton voor de aanvoer van materieel en materialen. De maaiboot die in de winter 'werkloos' is, gebruiken we als duwboot voor de pontons. Deze maaiboot is zeer recent gebouwd en zodoende voorzien van een schone dieselmotor. Met deze werkwijze hebben we logistiek en kraanwerk volledig in de hand en zijn we zo min mogelijk afhankelijk van derden. Dat houdt ons flexibel in de uitvoering. Om de omgeving zoveel mogelijk te ontzien hebben we, in goed overleg met de diverse belanghebbenden en vergunningverleners, een BLVC-plan opgesteld. Hierin zijn onder meer onze transportwijze, werkwijze, veiligheid en hijsplannen uitgewerkt. Na afronding van de oever renoveren we ook de 135 meter lange aanlegsteiger voor de pleziervaart en aan de overzijde van het water brengen we in het beroemde Zocherpark nog een mooie zitvlonder en twee steigers aan.

Werkzaamheden oeverconstructie Catharijnesingel

Werken in de binnenstad van Utrecht blijft mooi en speciaal. Door dit werk kan men komende zomer maximaal van de singel, het prachtige monumentale park en de levendige stad genieten!

Werkzaamheden oeverconstructie Catharijnesingel
Werkzaamheden oeverconstructie Catharijnesingel
pijltje-klein-roze-downCreated with Sketch.