Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Bruggen bouwen in Rijnvliet

project
28-apr.-2022

In opdracht van Gemeente Utrecht hebben we zeven bruggen gebouwd in nieuwbouwwijk Rijnvliet in stadsdeel Leidsche Rijn. Rijnvliet is in vier kleinere buurten verdeeld: noord, midden, west en zuid. De bruggen verbinden deze buurten met elkaar. Binnenkort beginnen we met de bouw van de achtste brug!

Brug Rijnvliet

Onze werkzaamheden

De fundering van de bruggen bestaat uit inwendig geheide buispalen. Na het aanbrengen van de buispalen, worden de landhoofden (waar de brug op rust) uitgekist. Met een bekisting houdt de tijdelijk aangebrachte mal het beton en de wapeningsstaal op hun plaats tijdens het storten en uitharden.

Vervolgens worden de landhoofden gestort en laten we het beton uitharden. Daarna wordt het brugdek verder uitgekist op het zand en wordt het dek voorzien van zo’n twintig ton wapeningsstaal. Vervolgens sluiten onze betontimmerlieden de bekisting om het beton te storten. Het beton wordt later afgewerkt met een vlindermachine, waardoor het beton nog dichter van structuur wordt.

Beton storten
Beton afwerken met vlindermachine

Naast de werkzaamheden op locatie zijn de betonnen tekstblokken met de naam van de bruggen bij ons op de werf geprefabriceerd. Het voordeel hiervan is dat de blokken op de vleugels van de landhoofden geplaatst kunnen worden. Na het plaatsen sluiten we de vleugelkist en storten we het geheel in beton.

Na het storten van de schampranden en het aanbrengen van de stootplaten, wordt er een stalen leuning met een houten handregel aangebracht op de brug. De leuning is voorzien van LED-verlichting om het kunstwerk ook in de avonduren te laten stralen!

Brug Rijnvliet
Brug Rijnvliet
pijltje-klein-roze-downCreated with Sketch.