Overname Van Wijk Beheer Nieuwegein BV door ReintenInfra BV is afgerond
6 april 2018
Afval scheiden op alle vestigingen
30 november 2018

Trainingsdag voor reddingshonden in voormalig Avery Dennison fabriek op zondag 24 juni

Van Wijk Nieuwegein sloopt de voormalige fabriekspanden van Avery Dennison in Hazerswoude-Rijndijk. Inmiddels is de sloop gestart. Dit voormalig fabriekspand is, volgens de stichting Search en Rescuedog Centre Netherlands, uitermate geschikt als trainingslocatie voor reddingshonden. De stichting SRCN leidt sinds 2004 reddingshonden en geleiders op, met als doel ondersteuning te kunnen bieden aan hulpdiensten bij het opsporen van vermiste personen in Nederland. Hierbij is SRCN Reddingshonden 7 dagen per week en 24 uur per dag beschikbaar. Op zondag 24 juni vindt er een training plaats op het voormalig fabrieksterrein van Avery Dennison. De combinatie van bebouwing en puin biedt veel mogelijkheden voor de geleiders en honden om zo realistisch mogelijk te trainen. Op de dag worden er verschillende vermissing scenario’s in scene gezet. Een “slachtoffer” wordt ergens in of rond de bestaande bebouwing en/of puin verstopt. Één voor één gaan de hondengeleiders met hun hond op zoek en proberen de exacte locatie van het slachtoffer te lokaliseren. Voor de minder ervaren honden wordt het een dag van gewenning op het puin en leren zij spelenderwijs het puin te betreden.

Op de plek van de voormalige fabriek van Avery Dennison ontwikkelen en bouwen Wilma Wonen en Heembouw binnenkort honderd duurzame koopwoningen. Het plan bestaat uit eengezinswoningen, herenhuizen en twee-onder-één-kapwoningen. De woningen worden gerealiseerd zonder aardgasaansluitingen op een terrein van circa 33.000 vierkante meter. Veel van de woningen krijgen de mogelijkheid om een bootje of sloep bij de tuin aan te leggen. Ook wordt er een klein haventje gerealiseerd. De bouw van de woningen start begin volgend jaar.

De stichting Search en Rescuedog Centre Netherlands leidt sinds 2004 reddingshonden en geleiders op, met als doel ondersteuning te kunnen bieden aan o.a. de politie etc. bij het opsporen van vermiste personen in Nederland. Hierbij is SRCN Reddingshonden 7 dagen per week en 24 uur per dag beschikbaar.